måndag 22 augusti 2016

Peu à peu - en ny trapp

Med två barn som äter fem måltider per dag, vill leka och ha skoj och behöver sover middag (iaf en av dem) hinns inte mycket med vid sidan av. Men lite. På kvällstid.. när jag rusar ut till vår lilla pärla och pysslar om den, fixar med småprojekt eller bara klipper gräsmattan. Nåt behövs alltid att göras just precis. Som nu, skulle smultronrevorna tuktas som är på väg ut på grusvägen, gräset på allmänningen klippas, jordgubbslanden rensas, potatis, lök och svartkål skördas, krukväxterna bäras in på verandan för att undvika frostnätter och den nya köksträdgården preppas.

Men nu ska vi prata om det som blev gjord. Trappan till verandan!! En gatstenshalvrundel med två trappsteg! Min första betonggjutning dessutom. Det blev hyfsad bra och jag hoppas den håller och spricker inte under vintern. Det finns ju lite lufthål emellan stenen. Håll tummarna.

Och.. en ny liten stig bakom pergolan som en avgränsning mellan grässlänten och trädäcket. Gatsten igen och grus på markduk.
Tada! Nya bron är här.


Nu ska du bara hålla också!

Och en liten stig bakom pergolan blev också klar. Lite bättre än det ständiga ogräset här.

Det är ändå här man sitter still och fikar och tittar ut och brukade se - tistlar, maskros och kirskål. Nu ska de hållas korta.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar