måndag 6 maj 2013

Fototriss del 217: Kyrkor

Sjömanskyrkan är en väldig stolt byggnad precis framför stationen. Den passeras varje dag och fick äran att vara motiv denna gång.
Här är de andra bidragen.




"Musikhuset är ett allaktivitetshus där olika kulturyttringar ryms i den gamla Sjömanskyrkan som ligger vid Gavleån. Huset byggdes 1891 och har sedan dess huserat både sjömän, bibliotek, kommunala tjänstemän, Folkteatern, arbetslöshetscafé Avanti – och de senaste 20 åren alltså föreningen Musikhuset.
I de gamla smårummen där sjömännen förr kunde sova ut efter en lång seglats, repar idag lokala band med olika åldrar, genre och ambition.
Den gamla kyrksalen är ombyggd till en Spelsal, där man kan delta i diverse dans- och teaterkurser, njuta av konserter och teaterföreställningar – eller ha en privat fest!" (*)

2 kommentarer :

  1. Sjömanskyrka. Var den bara till för sjömän en gång i tiden? Vackra bilder och helt underbart med den gamla cykeln som smälter in så bra.

    SvaraRadera
  2. Fin fototriss. En gång för väldigt länge sedan var jag med och kämpade för att en övergiven frikyrka skulle få bli ett musikhus. Men det gick inte för sig. De rev hellre huset än släppte in profan musik där.

    SvaraRadera